![]() |
|
آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - نسخه قابل چاپ +- My Xtech Forums (http://www.myxtech.ir/forum) +-- انجمن: فرهـنـگ و ادب (/forumdisplay.php?fid=3) +--- انجمن: تـاریـخ و فـرهـنـگ (/forumdisplay.php?fid=125) +---- انجمن: تاریـخ و فرهـنگ ایران (/forumdisplay.php?fid=126) +---- موضوع: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس (/showthread.php?tid=2070) صفحهها: 1 2 |
آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - Avinar - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۰:۵۹ صبح رامهرمز قدمتي به وسعت تاريخ شهر رامهرمز در استان خوزستان قرارگرفته است. رامهرمز نام شهري از بناهاي هرمز پادشاه ساساني است که در قديم به آن «سمنگان» ميگفتهاند که آن را ساده کرده، «roomez» و منسوب به آنجا را «roomezi» ميگويند. رامهرمز بعد از شوش دومين شهر استان است که طبق نظر تاريخدانان پايتخت ايران بوده است. ياقوت حموي ميگويد که رامهرمز متشکل از دو کلمه رام و هرمز (نام يکي از خسروان ساساني)بوده است. گنجينه جوبجي در سال 1386 و در پي احداث کانال آبرساني شهرستان رامهرمز، مقبرهاي متعلق به دوره ايلامي نمايان شد که در آن دو شاهزاده به همراه مقادير زيادي هداياي قيمتي از جمله دستبندها، گوشوارهها و بسياري اشياء طلايي کشف شد. و اما ماجراي کشف اين گنجينه بسيار ارزشمند سال 86 بود که مسئولين شهرستان رامهرمز براي شوري آب رامهرمز به فکر زدن چاه در منطقه جوبجي افتادن که در جريان عمليات لوله کشي آب چاه ها به منبع آب رامهرمز ، بيل مکانيکي موقع حفر کانال در کنار روستاي جوبجي و در کنار رودخانه اعلا به دو تا تابوت برخورد ميکنه و ...... بعد از غارت گنجينه توسط کارگران و خبر کشف گنج به سرعت نور به گوش قاچچيان اشيا باستاني و افراد سود جو و افراد روستا هاي اطراف منطقه رسيد که منجر به غارت اين گنجينه بسيار ارزشمند شد ولي هميشه يه نفر آدم با وجدان پيدا ميشه که جلوي همچنين کاري رو بگيره و اونم راننده بيل بود که ماموران نيروي انتظامي خبر داد .ولي باز هم نيروي انتظامي دير رسيد ولي از شدت غارتگري کاسته شد. بعد از دستگيري کارگران و افراد محل بسياري از اين گنجينه بازگردانده شده اند و چند ماهي هم به حفاري و کاووش در آن محل ،الان اون محل به امان خدا رها شده است . گنج چند ماهي بعد از تهران به موزه رامهرمز (باغ صميمي ) برگردانده شد ولي باز بعد از چند ماه دوباره به تهران برده شد به دو دليل: 1- مرمت اشياي آسيب ديده 2- نبود امنيت موزه اما درمورد تابوت هاي کشف شده در اين دو تابوت دو زن 17و35ساله مدفون بودند. خط نوشته هاي کشف شده در اين آرامگاه آنها را به يکي از شاههاي ايلامي به نام “شتورنهونته پسر ايندده” مربوط ميکند. تعداد آثار يافت شده در اين مقبره خانوادگي در حدود 600 قلم شي شامل حلقههايي طلايي منسوب به حلقه قدرت، پيکرکهايي انساني، دستبند، مهرههايي از جنس عقيق، کاسههايي از جنس مرمر و مفرغ بوده است. تاريخ گذاري انجام گرفته دوره حکومت شتورنهونته را (دوره عيلام نو ) نشان ميدهد. اين آثار نشان ميدهد در عين حالي که هخامنشيان به قدرت رسيدهاند هنوز شاهان ايلامي در مناطق کوچکي قدرت داشته اند . عکسهاي که روز کشف گنج گرفته شد تا پیداشون کردم اینجا قرار میدم نمونه اي از اشياي بدست امده ![]() دستیند ![]() حلقه قدرت ![]() دستبند مار دو سر ![]() گردنبند ![]() پیکره انسان ![]() اگر سوالی داشتید بپرسید که تو همین تاپیک جواب بدم RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - Avinar - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۱:۱۱ صبح دو تا عکس دیگه
RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - m.aryan - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۱:۱۲ صبح عکس آخری چیه؟ طلایی ها چی هستن؟ قابل تشخیص نیست. سمت چپی ها که شبیه میخه. جز گنجینه بودن؟ RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - Avinar - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۱:۲۶ صبح سمت راستی را فکر کنم جای سرمه باشه وسمت چپی هم دستبند ! این این قطعه را موقعی که گنج را به موزه رامهرمز آوردن نبود و فقط در موزه ملی تهران به نمایش در اومد بخاطر همین با شک و تردید جواب دادم RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - saresa - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۱:۵۰ صبح سلام ببخشید من متوجه نشدم این گنجینه الان کجاست ؟ کجا میشه دیدش ؟ کل قطعات600 تا بودن یا قطعات بدست آمده بعد از غارت 600 تا بودن؟ RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - Avinar - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۱:۵۸ صبح سلام این گنجینه الان تهرانه گفتم که به دو دلیل بردنش تهران 1-مرمت اشیا 2- امنیت پایین موزه که فقط بهانه بود بعد از غارت 600 تا شدن و خیلی ها هم بردن و دیگه پس ندادن همون روزی که گنج پیدا شد ،شبش یکی از آقازاده ها با هلی کوپتر اومد اونجا و همون شب هم رفت RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - saresa - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۲:۰۹ عصر کنجکاو شدم ببینم چقدر از این قطعات به یغما رفته. آماری از کل قطعات وجود داره؟ یا اینکه فرصت نشده آماری به دست بیارن ؟! RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - Avinar - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۲:۲۳ عصر نه بابا آمار چیه اگه عکسهای روزی که گنج پیدا کردن ببینید به عمق فاجعه پی میبرید مسئول میراث فرهنگی یه چفیه داشت و اشیای که پیدا شدن میریخت تو اون چفیه
RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - m.aryan - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۱۲:۳۵ عصر از همون روز یافتن گنج هم عکس دارین؟ عکس اونایی که غارت کردن ندارین؟ اون چفیه ه خودش جز گنجینه نبود؟
RE: آشنایی با گنجینه جوبجی + عکس - Avinar - ۲۱-۱۰-۱۳۹۰ ۰۳:۲۶ عصر عکسهای اون روز را داشتم ولی الان نیستشون تا پیدا کردم اینجا قرار میدم |